Home / Shkelzen Morina (page 21)

Shkelzen Morina

Samiti Global i Grave Kuala Lumpur, Malajzi 05-08 Qershor, 2013

Samiti Global i Grave Kuala Lumpur, Malajzi 05-08 Qershor, 2013  Samiti Global i Grave u mbajtë në Kuala Lumpur të Malajzis, ku pjesmarrës ishin 1100 gra nga 70 shtete të Botës. Në këtë Samit delegacioni i Republikës së Kosovës i udhëhequr nga Presidentja Znj. Atifete Jahjaga, me mbështetjen e Presidentës u përfaqësua edhe nga gratë Znj. Mirlinda Kusari Purrini përfaqësuese e Rrjetit të Grupeve të Grave të Kosovës (Drejtoresh Ekzekutive e SHE-ERA) dhe Znj. Afërdita Saraqini Kelemndi, Presidente e  Dhomës Ekonomike të Grave të Kosovës. Samiti u  konceptua si lidhje në të cilën të gjithë sektorët - publik, privatë dhe jofitimprurës u mblodhen së bashku nën vizionin e përbashkët për zgjerimin e mundësive globale ekonomike të grave nëpërmjet të shkëmbimit të zgjidhjeve strategjike dhe punës krijuese nga gratë udhëheqëse në pjesë të ndryshme të botës. Përmes një forumi vjetor, hulumtim, tryeza të rrumbullakëta dhe programe të tjera, qëllimi i Samitit Global ishte promovimi dhe informimi i  grave sipërmarrëse, njëherit avancimi ekonomik i tyre.

Seancat plenare dhe panelet ishin të një kalibri shumë të lartë, ku na u dha mundësia që të takohemi dhe të shkëmbejm përvojat me gra lidere nga qeveria dhe biznesi, dhe të mësojm për statusin e grave në nivel global.

Samiti Global i Grave u mbajt në Kuala Lumpur të Malajzisë, ku pjesëmarrës ishin 1100 gra nga 70 shtete të Botës. Në këtë Samit delegacioni i Republikës së Kosovës i udhëhequr nga Presidentja Znj. Atifete Jahjaga, me mbështetjen e Presidentes u përfaqësua edhe nga gratë Znj. Mirlinda Kusari Purrini përfaqësuese …

Read More »